Valikko

Karsinta alkuvaiheeseen

Ota meihin yhteyttä

Kuinka seuloa tehokkaasti ja luotettavasti jo ennen haastatteluja

Rekrytointiprosessi vie usein paljon aikaa. Mikäli tehtävä houkuttelee suuria määriä hakemuksia, niin tällöin eritoten liian iso osa ajasta kuluu ansioluetteloiden tutkimiseen ja hakemuskirjeiden lukemiseen. Haastatteluihin kutsumiset ja aikojen muuttamiset vievät vielä oman aikansa. Entäpä sitten ne haastattelut, joissa ymmärrät jo hyvin aikaisessa vaiheessa, ettei henkilö ole oikea, mutta haastattelu tulee suorittaa kuitenkin. Työaika voisi olla paremmassakin käytössä ja prosessi huomattavasti nopeampi.

Assessiolla on arvioinnit jo luotettavaan karsintaan, toki myöhempään valintaakin. Saat nopeasti karsittua ne henkilöt pois, joilla ei ole perustaso kunnossa ja lisäksi myös jo näet, ketkä erityisesti nousevat esiin.

Saat nopeammin esiin haastateltavat ja heidän tasonsa on jo parempi lähtökohtaisesti.

Assessiolla on karsintaan soveltuvina seuraavat työvälineet:

mint

Integriteetti – Vastuullisuus työstä – Parempi työsuoriutuminen

MINT on web-pohjainen persoonallisuusarviointi, joka ennustaa ei-toivottua työkäyttäytymisen riskiä (CWB – Counterproductive Work Behavior).

Ei-toivottu työkäyttäytyminen viittaa käyttäytymisiin, jotka ovat tahallisia ja organisaatioiden etujen vastaisia, kuten myöhästyminen, valesairauspoissaolot, piittaamattomuus tai varkaus.

Yksilöä, jolla on alhaiset MINT pisteet, pidetään yleisesti vähemmän tehokkaana, vähemmän tunnollisena ja hänellä on korkeammat henkilökohtaiset ongelmat kuin muilla heidän ikäisillään.

Yksilöä, jolla on korkeat MINT pistemäärät, pidetään yleensä kovana työskentelijänä ja menestyvänä työhön liittyvissä suhteissa, kuten ystävällisyydessä ja luottamuksessa, yhteistyössä esimiesten kanssa, harvoin saadaan vihaiseksi ja heillä on positiivinen näkemys.

Oletko kiinnostunut hyödyntämään MINT arviointia rekrytointiin? Ota yhteyttä.

Ota meihin yhteyttä
service first login

Asiakaspalvelu – Kohtelias ja avulias – Aktiivisuus

ServiceFirst on ytimekäs, psykometrinen itsearviointi, jota käytetään palvelun suuntaamiseen tai potentiaalin mittaamiseen ja erityisesti kykyihin, mitkä ovat ratkaisevan tärkeitä korkeatasoisen asiakaspalvelun takaamiseksi.

ServiceFirst kehitettiin helpottamaan työelämänsä aloittavien työntekijöiden valintaa palvelutehtäviin ja alunperin perustui laajoihin palvelutehtäviin liittyviin käyttäytymistutkimuksiin.

ServiceFirst kehitettiin helpottamaan työelämänsä aloittavien työntekijöiden valintaa palvelutehtäviin ja alunperin perustui laajoihin palvelutehtäviin liittyviin käyttäytymistutkimuksiin.

ServiceFirst on tehokas ja kustannustehokas tapa etsiä ehdokkaita jo karsintavaiheessa työpaikkoihin, joihin liittyy mm. asiakaskontaktointi esim. vaatekaupan myyjänä tai matkailualan yrityksen asiakaspalvelussa.

Oletko kiinnostunut hyödyntämään Service First arviointia rekrytointiin? Ota yhteyttä.

Ota meihin yhteyttä

Looginen päättelykyky (GMA) – Ongelmanratkaisutaidot – Joustava älykkyys

Matrigma on korkealaatuinen psykometrinen yleislahjakkuutta mittaava arviointi, joka perustuu kognitiivisen lahjakkuuden ja työssä suoriutumisen ja uralla menestymisen tutkittuun yhteyteen.

Kognitiivinen lahjakkuus tarkoittaa muun muassa henkilön kykyä loogiseen päättelyyn ja kykyä tarttua uusiin monimutkaisiin tietoihin, jotka ovat kriittisiä ongelmanratkaisuille ja nopeatempoiseen työmaailmaan.

Yli sadan vuoden ajalta tehty tutkimus on osoittanut, että GMA on luotettavin ja yleismaailmallisin työsuorituskyvyn ennustaja.

Matrigma mittaa

  • Joustava älykkyys
  • Kyky tunnistaa nopeasti malleja ja loogisia sääntöjä
  • Abstrakti looginen perustelu
  • Ongelmanratkaisukyky

Matrigma ennustaa

  • Työsuorituskyky
  • Oppimiskyky
  • Uusien tietojen käsittely ja tuntemattomat tilanteet
  • Tehokkuus työelämässä

Oletko kiinnostunut hyödyntämään Matrigma-arviointia rekrytointiin? Ota yhteyttä.

Ota meihin yhteyttä

Miten voisimme auttaa?

Yhteystiedot

Ota meihin yhteyttä. Autamme sinua mielellämme.

info@assessio.fi

+358 40 672 1905

Eteläesplanadi 24, Helsinki

Ota yhteyttä