Valikko

Johtajuuden Tukeminen

Ota meihin yhteyttä

Kartoita johtajiesi vahvuudet ja kehityskohteet – myös johtoryhmänä.

Kartoita nykyisten johtajiesi toimivaltuuksien tai analysoi, miten johtoryhmäsi toimii johdon auditoinnissa.

Käymällä huolellisesti läpi johdon yksilölliset vahvuudet, kehittymisalueet, voimavarat ja heikkoudet, voimme tunnistaa ja asettaa kehitystavoitteita sekä yritykselle että yksittäisille johtajille. Koska kaikki ovat organisaation sisäisiä ehdokkaita, keskitytään ennen kaikkea sekä yksilön että organisaation kehittymiseen palautteen avulla.

Johdon valmiudet linjassa tavoitteisiin

Tilanteesta riippumatta on tärkeää asettaa oikea henkilö oikeaan toimeen ja samalla luoda selkeä ja konkreettinen kehittymissuunnitelma. Ehdokkaan voimavarat, osaamistaso sekä kehittymismahdollisuudet analysoidaan ja niitä arvioidaan suhteessa toimeksiantajan tavoitteisiin, odotuksiin sekä organisaatiokulttuuriin. Tähän tarkoitukseen käytämme maailman johtavaa ja moniulotteisinta persoonallisuusarviointia, jotta voimme syvällisesti tunnistaa henkilön yksilölliset ominaisuudet. Kartoitamme tulevaisuutta siitä näkökulmasta, mistä ehdokas voi parhaiten kehittää kykyjään ja parantaa suoriutumistaan. Tämä tapahtuu toimintasuunnitelman avulla, jossa keskitytään käyttäytymisen muutoksiin, työtehtävien suorittamiseen ja johtamisvalmiuksiin.

Kompetenssin tukeminen on tapa optimoida sekä johtajien että työntekijöiden työsuoriutuminen suhteessa organisaation tavoitteisiin ja strategiaan. Autamme luomaan prosessin, jossa kaikki suoriutumiseen pohjautuvat osatekijät systematisoidaan ja yhdistetään tulosjohtamiseen osaksi muita HR-prosessejanne.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Ota meihin yhteyttä

Miten voisimme auttaa?

Yhteystiedot

Ota meihin yhteyttä. Autamme sinua mielellämme.

info@assessio.fi

+358 40 672 1905

Eteläesplanadi 24, Helsinki

Ota yhteyttä