Valikko

Meillä on yksinoikeus kouluttaa Hogan Assessment Systems tuotteisiin.

Ota meihin yhteyttä

Hogan Assessment Systems (HAS)

  • 46 kieltä
  • 57 maata
  • 500 000 henkilön normiryhmä

Hogan Assessment Systems (HAS) tulee vuodelta 1987. Professorit Robert ja Joyce Hogan haastoivat aikansa akateemiset perinteet ja osoittivat ensimmäisinä persoonallisuuden vaikutuksen organisaation tehokkuuteen. Yli kolmenkymmenen vuoden kokemus huippuluokan arvioinneista on tehnyt Hoganista työelämään liittyvien persoonallisuusarviointien edelläkävijän. Innovatiivisuus ja keskittyminen tieteeseen ovat syy siihen, että Hogan on tänä päivänä yksi menestyvimmistä ja arvostetuimmista arviointien tuottajista maailmassa.

Hogan-tuoteperhe on suunniteltu vastaamaan yritysten yksilöllisiin liiketoiminnallisiin haasteisiin. Hogan arviointeja voidaan hyödyntää rekrytoinnista johtotason kehittämiseen asti. Arvioinneilla on mahdollista ennustaa työssä suoriutumista, tunnistaa henkilön yksilöllinen potentiaali, kehittää johtajuutta sekä tunnistaa mahdollisia menestystä estäviä tekijöitä. Henkilökohtaisten Hogan-tulosten pohjalta voidaan luoda myös kokoomaraportti ryhmien toiminnan ja tuloksellisuuden kehittämiseen.

Hogan-tuoteperheeseen kuuluu kolme persoonallisuusarviointia. Käyttämällä yhdessä MVPI, HPI ja HDS -arviointeja saavutetaan persoonallisuudesta ainutlaatuinen ja kattava kokonaiskuva.

mvpi hogan

MVPI keskittyy nimenomaan työelämässä merkityksellisiin motivaattoreihin ja arvoihin. MVPI ennustaa, kuinka yhteensopivat organisaation ja henkilön arvot ovat. Suuri yhteneväisyys näiden välillä vaikuttaa työntekijöiden tyytyväisyyteen ja uskollisuuteen. Tänään ei ole varaa sivuuttaa työntekijöiden motivaatiotekijöitä, varsin usein he valitsevat työpaikkansa.

hpi hogan

HPI oli ensimmäinen erityisesti liike-elämään suunniteltu persoonallisuusarviointi. HPI on Big Five –persoonallisuusteoriaan perustuva arviointi, joka tarkastelee henkilön työssä ilmenevää persoonallisuutta. Pysyvät perusluonteenpiirteet vaikuttavat työskentelytapoihin, ja siksi HPI ennustaa tulevaa työsuoriutumista.

hds hogan

HDS tarjoaa tietoa siitä, miten ihminen reagoi lisääntyneeseen stressiin, paineisiin ja epävarmuuteen ja siitä, miten nämä voivat ilmetä sekä rakentavina että tuhoisina käyttäytymismalleina työelämässä. Arviointi antaa poikkeuksellista tietoa valintaan liittyvistä riskeistä tai tärkeistä kehityskohteista.

Ota meihin yhteyttä

Miten voisimme auttaa?

Yhteystiedot

Ota meihin yhteyttä. Autamme sinua mielellämme.

info@assessio.fi

+358 40 672 1905

Eteläesplanadi 24, Helsinki

Ota yhteyttä