Valikko

Moderni järjestelmä rekrytointiin, kehitykseen ja liiketoimintalähtöiseen henkilöstöjohtamiseen

Halusimme tarjota 60 vuoden psykometrisen asiantuntijuudemme hedelmät parhaiten asiakkaita hyödyttävällä tavalla. Loimme järjestelmän, joka on selkeä, tukee tavoitteisiin pääsemistä ja taipuu nopeasti muuttuviin haasteisiin.

Ascend by Assessio hyödyntää uusinta teknologiaa, joka muuntaa algoritmeja strategisiksi oivalluksiksi sinun organisaatiotasi varten, sinun kielelläsi.

Ascend by Assessio tunnistaa organisaatiosi menestystekijät ja luo ennustettavissa olevaa etua toimintaasi. Järjestelmä antaa sinulle näkemyksen HR:n elinkaaren läpi ja rakentaa prosesseista sellaisia, jotka todistettavasti toimivat parhaiten organisaatiossasi.

ascend

mint

Integriteetti – Vastuullisuus työstä – Parempi työsuoriutuminen

MINT on web-pohjainen persoonallisuusarviointi, joka ennustaa ei-toivottua työkäyttäytymisen riskiä (CWB – Counterproductive Work Behavior).

Ei-toivottu työkäyttäytyminen viittaa käyttäytymisiin, jotka ovat tahallisia ja organisaatioiden etujen vastaisia, kuten myöhästyminen, valesairauspoissaolot, piittaamattomuus tai varkaus.

Yksilöä, jolla on alhaiset MINT pisteet, pidetään yleisesti vähemmän tehokkaana, vähemmän tunnollisena ja hänellä on korkeammat henkilökohtaiset ongelmat kuin muilla heidän ikäisillään.

Yksilöä, jolla on korkeat MINT pistemäärät, pidetään yleensä kovana työskentelijänä ja menestyvänä työhön liittyvissä suhteissa, kuten ystävällisyydessä ja luottamuksessa, yhteistyössä esimiesten kanssa, harvoin saadaan vihaiseksi ja heillä on positiivinen näkemys.

Oletko kiinnostunut hyödyntämään MINT arviointia rekrytointiin? Ota yhteyttä.

Ota meihin yhteyttä
adaptive

Looginen päättelykyky (GMA) – Ongelmanratkaisutaidot – Joustava älykkyys

Adaptiivinen Matrigma käyttää kehittyneitä algoritmeja ja ns. “Item Response Theory” -tekniikkaa, joka antaa sinulle mahdollisuuden tutustua yksilön henkiseen kapasiteettiin erittäin tarkasti vain 12 minuutissa. Adaptiivisessa Matrigmassa oleva jokainen uusi ratkaistava kohta valitaan edellisen tulosten perusteella, dynaamisesti.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Ota meihin yhteyttä

Laaja persoonallisuusarviointi – Tarkka ja selkeä – Helppolukuiset raportit

MAP on ainutlaatuinen ja kattava persoonallisuusarviointi, jolla on useita käyttötarkoituksia. MAP:in avulla on mahdollista mitata ja kuvailla persoonallisuutta yksityiskohtaisesti sekä todistettavalla tarkkuudella arvioida, onko henkilöllä tarvittavia ominaisuuksia tiettyyn työtehtävään yleisesti tai tietyn tyyppisessä organisaatiossa. Tämä luo ainutlaatuisen, laadukkaan, joustavan ja helppokäyttöinen työkalun persoonallisuuden arviointiin. Koska MAP on kehitetty alusta asti Pohjoismaissa – pohjoismaisilla kielillä – Assessiolla on lisäksi ainutlaatuista tietoa ja kokemusta siitä, miten pohjoismainen kulttuuri vaikuttaa koetuloksiin johtajien ja työntekijöiden keskuudessa.

Haluatko kouluttautua? Ota yhteyttä!

Ota meihin yhteyttä

Looginen päättelykyky (GMA) – Ongelmanratkaisutaidot – Joustava älykkyys

Matrigma on korkealaatuinen psykometrinen yleislahjakkuutta mittaava arviointi, joka perustuu kognitiivisen lahjakkuuden ja työssä suoriutumisen ja uralla menestymisen tutkittuun yhteyteen.

Kognitiivinen lahjakkuus tarkoittaa muun muassa henkilön kykyä loogiseen päättelyyn ja kykyä tarttua uusiin monimutkaisiin tietoihin, jotka ovat kriittisiä ongelmanratkaisuille ja nopeatempoiseen työmaailmaan.

Yli sadan vuoden ajalta tehty tutkimus on osoittanut, että GMA on luotettavin ja yleismaailmallisin työsuorituskyvyn ennustaja.

Matrigma mittaa

  • Joustava älykkyys
  • Kyky tunnistaa nopeasti malleja ja loogisia sääntöjä
  • Abstrakti looginen perustelu
  • Ongelmanratkaisukyky

Matrigma ennustaa

  • Työsuorituskyky
  • Oppimiskyky
  • Uusien tietojen käsittely ja tuntemattomat tilanteet
  • Tehokkuus työelämässä

Oletko kiinnostunut hyödyntämään Matrigma-arviointia rekrytointiin? Ota yhteyttä.

Ota meihin yhteyttä
service first login

Asiakaspalvelu – Kohtelias ja avulias – Aktiivisuus

ServiceFirst on ytimekäs, psykometrinen itsearviointi, jota käytetään palvelun suuntaamiseen tai potentiaalin mittaamiseen ja erityisesti kykyihin, mitkä ovat ratkaisevan tärkeitä korkeatasoisen asiakaspalvelun takaamiseksi.

ServiceFirst kehitettiin helpottamaan työelämänsä aloittavien työntekijöiden valintaa palvelutehtäviin ja alunperin perustui laajoihin palvelutehtäviin liittyviin käyttäytymistutkimuksiin.

ServiceFirst kehitettiin helpottamaan työelämänsä aloittavien työntekijöiden valintaa palvelutehtäviin ja alunperin perustui laajoihin palvelutehtäviin liittyviin käyttäytymistutkimuksiin.

ServiceFirst on tehokas ja kustannustehokas tapa etsiä ehdokkaita jo karsintavaiheessa työpaikkoihin, joihin liittyy mm. asiakaskontaktointi esim. vaatekaupan myyjänä tai matkailualan yrityksen asiakaspalvelussa.

Oletko kiinnostunut hyödyntämään Service First arviointia rekrytointiin? Ota yhteyttä.

Ota meihin yhteyttä

Yhteystiedot

Ota meihin yhteyttä. Autamme sinua mielellämme.

info@assessio.fi

+358 40 672 1905

Eteläesplanadi 24, Helsinki

Ota yhteyttä