Valikko

Sinulle, joka luotat tutkimukseen, et aavistukseen

Autamme sinua valitsemaan oikeat työntekijät ja johtajat organisaatioosi. Emme vain sellaisia, jotka mahdollisesti tekevät hyvää työtä, vaan sellaisia, jotka tulevat suoriutumaan hyvin. Meillä on hallussa tieteelliset menetelmät tämän tueksi.

Assession historia ulottuu vuoteen 1954, ensin nimellä Psykologiförlaget. Laadukkaiden työpsykologisten työvälineiden tuottamisen lisäksi, Vuonna 1991 Hunter Mabon, henkilöstötaloustieteen professori Tukholman yliopistosta, osti yrityksen ja toimintaa laajennettiin myös koulutukseen ja konsultointipalveluihin. Vuonna 2000 yritys muutti nimensä Assessioksi.

Assessiosta tuli kansainvälinen yritys vuonna 2002, kun toiminta aloitettiin myös Norjassa. Seuraavana vuonna toimintaa laajennettiin Suomeen ja Tanskaan. Nykyään toimimme arviointiemme kautta 30 eri maassa.

Ota meihin yhteyttä

 

Moderni ja monipuolinen

Ascend by Assessio on digitaalinen alusta, josta löydät Assession arvioinnit. Siinä on työvälineet, joilla saat rekrytoinnin ja henkilöstön kehittämisen uudelle tasolle. Löydät ne välineet, prosessit ja toiminnot, jotka tarvitset – oli tarpeen karsinta, syvällinen henkilökohtainen arvio johtajapotentiaalista tai kompetensseista.

Assession oma tuoteperhe kattaa niin laajaa persoonallisuusarviointia, kompetensseineen, johtamismenetelmineen kuin integriteettiä ja asiakaspalvelua. Lisäksi tuoteperheeseen kuuluu kaksi kykyarviointia.

Erittäin kovatasoiset kumppanimme tulevat myöskin jo vuosien takaa, Hogan Assessment Systems (HAS) 90-luvulta ja Myers-Briggs Type indicator -menetelmä (OPP) 2003 vuodelta. Assessiolla on yksinoikeus kouluttaa näihin menetelmiin Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa.

Lue lisää Ascendista

Hogan Assessment Systems arvioinnit ovat käytössä 57 maassa, 46 eri kielellä. 80-luvulta tuleva Hogan omaa kovan luokan tuoteperheen, sen ytimessä on kolme persoonallisuusarviointia. Kaikkein mielenkiintoisimpana Dark Side (HDS).

Lue lisää Hogan Assessment Systemsistä

Myers-Briggs Type Indicator (MBTI®) on kaikkein käytetyin persoonallisuuden avaaja. Yli 60 miljoonaa henkilöä tuntee MBTI-tyyppinsä. 40-luvulta alkunsa saanut, Jungin teoriaan pohjautuva menetelmä on antanut hyvää tukea henkilöiden itsetuntemukseen ja erilaisuuden arvostamiseen. MBTI pystyy antamaan erittäin hyvää tietoa niin yhteistyön parantamiseen, johtamiseen (esim. muutosjohtaminen) kuin stressin hallintaan.

Lue lisää MBTI:stä

Miten voisimme auttaa?

Yhteystiedot

Ota meihin yhteyttä. Autamme sinua mielellämme.

info@assessio.fi

+358 40 672 1905

Eteläesplanadi 24, Helsinki

Ota yhteyttä